Home
Admitere
Prezentarea Facultatii
Conducerea Facultatii
Cercetare Stiintifica
Personal Didactic
Secretariat
Dotari
Librarie

 

Universitatea „Spiru Haret” este în prezent cea mai mare instituţie de învăţământ superior particular din România, fiind acreditată prin Legea nr. 443 din 5 iulie 2002, ca persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică- parte a sistemului naţional de învăţământ.

Universitatea ”Spiru Haret” Bucureşti are în componenţa sa 30 de facultăţi, 36 de specializări şi peste 30 000 de studenţi, îndrumaţi de peste 1400 cadre didactice şi cercetători. De asemenea, Universitatea dispune de o editură şi tipografie care asigură întregul necesar de carte şi manuale universitare, de un post propriu naţional de televiziune universitar şi cultural- tvRM, precum şi de un ziar săptămânal „Opinia naţională”. 

§         ROLUL UNIVERSITĂŢII „SPIRU HARET” ÎN CÂMPULUNG MUSCEL

Universitatea „Spiru Haret” este prezentă în Câmpulung Muscel încă din 1992. În anul 1998 din dorinţa de a promova învăţământul superior ca vector al dezvoltării comunităţii locale şi din nevoile sociale ale zonei, s-a înfiinţat Facultatea de Contabilitate şi Finanţe, care şi-a propus încă de la început să asigure calificările necesare pieţei, să dezvolte resursele umane, să realizeze un învăţământ superior dinamic, în măsură să asigure şi să integreze operativ, în planuri şi programe de învăţământ, cuceririle noi, semnificative pe plan mondial, ale cunoaşterii şi culturii, să asigure un învăţământ formativ, capabil să ofere viitorilor absolvenţi deprinderea de a-şi perfecţiona pregătirea de specialitate şi pe cea de cultură generală, să atingă şi să cunoască problemele comunităţii locale şi să contribuie la rezolvarea lor pe baza cercetării ştiinţifice.

De-a lungul celor şase ani de la înfiinţare, Facultatea de Contabilitate şi Finanţe din Câmpulung şi-a atins obiectivele propuse şi a cunoscut un continuu progres, atât în ceea ce priveşte baza materială, cadrele didactice cât şi studenţii.

Activitatea didactică se desfăşoară într-un local propriu, dotat cu aulă, cu săli spaţioase de cursuri şi seminarii, cu laboratoare utilate corespunzător, cu o bibliotecă ce are un număr însemnat titluri de carte, cu o librărie studenţească şi cu un frumos şi modern Club Studenţesc.

Cadrele didactice care predau aici sunt profesori doctori, conferenţiari doctori, lectori doctori, lectori doctoranzi, asistenţi doctoranzi - titulari la Universitatea Spiru Haret sau la alte instituţii cu care aceasta colaborează (Academia de Studii Economice Bucureşti, Academia Română Bucureşti  Studenţii noştri sunt tineri care provin de la liceele din Câmpulung sau din zonele limitrofe sau lucrează într-un anumit domeniu de activitate şi au nevoie de o calificare superioară şi doresc să-şi îmbogăţească cunoştinţele. Toţi studenţii sunt primiţi cu aceeaşi căldură sufletească, trataţi cu respect, iar  rezultatele de excepţie obţinute de absolvenţii noştri la examenul de licenţă denotă seriozitatea şi maturitatea cu care aceştia au abordat  pregătirea lor pentru viaţă şi profesiune, pentru a face faţă cu brio cerinţelor de pe piaţa muncii. De altfel, numărul studentilor care a sporit continuu de la un an la altul, demonstreză prestigiul, recunoaşterea şi audienţa de care se bucură astăzi Universitatea Spiru Haret în rândul opiniei publice muscelene.

Cercetarea ştiinţifica reprezintă, în conformitate cu misiunea şi obiectivele specializării, una din componentele de bază ale activităţii academice desfăşurate în cadrul Facultăţii de Contabilitate şi Finanţe din Câmpulung Muscel. Încă de la înfiinţare, specializarea a colaborat permanent cu Institutul Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române pentru a realiza o cercetare ştiinţifică avizată şi de bună calitate.

Rezultatele concrete ale colaborării le redăm mai jos:

În colaborare cu Institutul Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române, Facultatea de Contabilitate şi Finanţe, Câmpulung Muscel, prin Departamentul de Studii, Cercetări şi Consultanţă pentru dezvotarea întreprinderilor mici şi mijlocii a elaborat: "Strategia dezvoltării economico-sociale a zonei Muscel în perioada 2001-2005" precum şi "Finanţele I.M.M. - Studiu de caz în zona Muscel" – coordonator prof.univ.dr. Constantin Ciotei, dat publicităţii în revista "Studii şi Cercetări Economice" a Institutului Naţional de Cercetări Economice nr. 12 din 2001. Revista a fost distribuită primăriilor din zonă, Prefecturii judeţului Argeş şi partidelor politice.

Sub egida Centrului de Informare şi Documentare Economică, a fost publicat al doilea studiu intitulat "Climatului de afaceri în profil teritorial - Studiu de caz pentru zona Muscel", în Revista “Probleme economice” nr. 74/2004, autori prof.univ.dr. Constantin Ciotei, cercetător ştiintific principal gradul I (asociat) INCE al Academiei Române, lect.univ.drd. Cristina Ciobanu si drd. Carmen Ştefănescu, cercetător ştiinţific principal IEA.

În prezent, în colaborare cu Institutul de Economie Agrară şi Institutul Naţional de Cercetări Economice ale Academiei Române se lucrează la noi studii privind identificarea de priorităţi economice şi sociale ale dezvoltării locale, în perioada preaderării, din perspectiva dezvoltării durabile a comunităţilor urbane şi rurale, în cadrul Programului Fundamental al Academiei Romane “Dezvoltarea comunităţilor urbane şi rurale în condiţiile integrării Romaniei în UE”.

Invitată să participe la proiectul „CALISRO” (sistemul de evaluare a  calităţii învăţământului din România), facultatea a realizat un proiect de plan de învăţământ care urmăreşte o specializare profundă în finanţe şi contabilitate, combinată cu studiul afacerilor, al ştiinţelor sociale şi matematică financiară.

Proiectul planului nostru de învăţământ (specializarea contabilitate şi informatică de gestiune) apare alături de planurile de învăţământ a 10 universităţi din Australia, 9 universităţi din Canada, 10 universităţi din Franţa, 10 universităţi din S.U.A. În aceste condiţii apreciem că Universitatea „Spiru Haret”, specializarea Contabilitate şi Informatică de Gestiune din Câmpulung Muscel are o recunoaştere internaţiona

 Pentru « eforturile susţinute şi rezultatele de excepţie în construirea şi implementarea unui program propriu de marketing educaţional consacrat reintroducerii spiritualităţii muscelene în circuitul valorilor universitare naţionale», Facultatea de Contabilitate şi Finanţe din Câmpulung a primit din partea AROMAR (Asociaţia Română de Marketing) Premiul de Excelenţă în marketing educaţional  în anul universitar 2002-2003.

                UNIVERSITATEA „SPIRU HARET”                

FACULTATEA DE CONTABILITATE ŞI FINANŢE

CÂMPULUNG MUSCEL